Frisk moussekage med mynte, lime og hyldeblomst
Lækker frisk kage lavet på havre/mandelbund, med passion og mango fyld, dertil mousse med smag af mynte, lime og hyldeblomst.
Moussekage med mynte, lime og hyldeblomst, samt mango og passion fyld
Denne mega lækre og friske kage kreerede jeg i weekenden til en venindes babyshower. Jeg gik efter en kage som ikke var sukkersød, og istedet lidt frisk og lækker, med flere forskellige smagsnuancer. Moussen har den perfekte eftersmag af blid mynte. Den smager lidt af mojito, på den gode måde! Dertil har den et lækkert lag med passion og mango fyld, som lige giver den endnu et niveau! Selve kagendejen er holdt meget neutral, for at der er plads til alle de lækre smagsnuancer.
Form:
Du skal bruge to forskellige størrelser af springform og kagering til at lave denne kage. En springform på ca 20 cm, samt en kagering på ca 21-22 cm. Såfremt du ikke har to former, kan du også nøjes med en, og istedet lave en masse moussebomber på toppen af kagen. Fordelen ved at bruge to, er at du kan få mousse rundt om kagen, og man dermed ikke direkte ser overgangen i de forskellige lag, før man skærer i kagen.
Halvforme:
Til at pynte denne lækre kage, kan du bruge de populære halvkugle silikoneforme. De kan købes flere forskellige steder blandt andet hos kforkage.dk og koster ca. 109 kr. pr stk. Disse kan du selvfølgelig sagtens undvære, og i stedet pynte den med krymmel, frugt, eller hvad du ønsker.
Kageplast:
Til denne opskrift skal du gerne bruge kageplast eller kagefolie som det også hedder. Det giver kagen en flot finish. Det bruges bl.a. som kantfolie til at bygge kager med: Sæt kagefolie rundt om din kage for at få en helt lige kage, som du kan bygge op i højden. Kagefolien sættes langs kanten på indersiden af din kageform eller kagering efter bagningen og sikrer, at kagefyldet ikke flyder ud.
Ingredienser
Havre/mandel bund:
- 100 gram glutenfri digestive kiks
- 100 gram hasselnødder eller mandler
- 3 æggehvider
- 50 gram rørsukker
- 1 tsk bagepulver
Passion/mango fyld:
- 1,5 blade husblas
- 1/2 mango i mindre stykker
- 3 passionfrugter, saften heraf (fjern kerner)
- 60 g lyst rørsukker
- 1 citron, saft og lidt skal
Mousse med mynte, lime og hyldeblomst:
- 4 blade husblas
- 4 økologiske lime
- 100 g lyst rørsukker
- 20-25 blade mynte
- 0,5 dl hyldeblomstsaft
- 1 dl alpro yogurt, neutral (eller creme fraiche, hvis du tåler)
- 4 dl alpro piskbar fløde (eller piskefløde, hvis du tåler)
Sådan gør du
Bund:
Start med at pisk æggehvider og sukker stive.
Knus dine digestive kiks og nødder i en blender. Bland det herefter med bagepulver og vend det over i dine piskede æggehvider.
Dejen kommes i den lille kageform. TIP: smør eventuelt kanten og dæk bunden med bagepapir. Bag ved 175 grader i ca. 25 minutter.
Fyld:
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog de øvrige ingredienser op og lad det småkoge i 10 min. Tag gryden af varmen og blend det med en stavblender til en cremet, ensartet masse. Tilsæt den udblødte, afdryppede husblas og rør det sammen. Fordel fyldet henover browniebunden. Sæt kagen på køl mens passionsfrugtmoussen forberedes.
Mousse:
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 min.
Riv skallen fint fra limefrugterne, og kom limeskal, sukker og mynteblade op i en morter og mort det godt.
Pres saften ud af limefrugterne og kom saften op i en gryde sammen med lime-myntesukkeret og hyldeblomstsaft. Lad det småsimre i 5 min. – til sukkeret er opløst. Sigt sukkerlagen igennem en fintmasket sigte.
Rør den udblødte husblassen ud i sukkerlagen. Lad den svale kort og rør yogurten i lagen.
Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt sammen med sukkerlagen.
Fordel lidt af moussen i 10-12 halvkugleforme af silikone (3 cm i diameter). Bank formen let ned i bordet, for at få diverse luftbobler op til overfladen. Dette gør dine bomber meget flottere og uden huller. Skrab overskydende mousse væk.
Stil moussebomberne på frost i mindst 2-3 timer eller gerne natten over.
Befri havrekagen fra formen og placer den på et kagefad.
Placer en kagering (21-22 cm i diameter) omkring kagen og læg kageplast ned langs siden (der skal være knap 1 cm hele vejen rund mellem kagen og kagering.
Hæld limemousse ned langs kanten og henover kagen. Giv kagen nogle lette bank og glat overfladen. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
Du kan sagtens stille kagen på frost og tø den langsomt op i køleskabet, såfremt du først skal bruge den et par dage efter.
Slut af med at pynt din kage med moussebomber og diverse krymmel. Det er vigtigt at dine tager dine moussebomber direkte fra frost og over på kagen, da de på denne måde får et flottere finish.