Fyldte tomater med quinoa, spinat og pesto
Elsker du også bagte tomater? Så vil du med garanti også elske disse fyldte tomater!
De er stoppet med kogt quinoa, pesto og spinat. De er således et anerledes alternativ til den klassiske salat, men du får stadig godt med proteiner fra quinoaen og andre godter, såsom fiber fra spinaten og den hjemmelavede pesto.
PESTO:
Jeg har anvendt min hjemmelavede basilikumspesto til denne opskrift. Ved at lave pesto selv, har jeg 100% styr på hvad den indeholder og ved dermed at jeg kan tåle den. Der udover ved jeg også at den indeholder en masse friske vitaminer og mineraler, samt kostfiber.
QUINOA:
Som i måske kan se på mange af mine andre opskrifter så ELSKER jeg quinoa. Det er naturlig fri for gluten og så indeholder det masser af proteiner, omega-3 fedtsyrer, alle essentielle aminosyrer og et tårnhøjt indhold af jern.
Da jeg startede med at leve glutenfrit erstattede jeg hurtigt alle de glutenfrie pastavarer med ris, da jeg simpelthen synes glutenfri pasta var for kedeligt og dyrt. Grundet quinoa’s gode egenskaber, har jeg nu erstattet ris med quinoa.
Det er selvfølgelig lidt dyrt, ihvertfald hvis man kun køber de røde poser fra Urtekram. De koster ofte 49,95 kr for kun 350 gram. Men her får du et godt TIP: For på Matas.dk kan du få quinoa af mærket Biogan for kun 49 kr for hele 500 gram!! Og ofte har de ‘2 for 3’ på alle helsekostprodukter, inklusive quinoa – og så er der virkelig penge at spare!
Fyldte tomater med quinoa, spinat og pesto
Ingredienser:
- 4 store tomater
- 3 spsk olivenolie
- 1 rødløg, hakket
- 2 dl kogt quinoa
- 4 spsk basilikumspesto
- Frisk spinat
- 1 hvidløg, presset
- Salt, peber
Sådan gør du:
Start med at tænde din ovn på 200 grader.
Start med at skære “låget” af tomaten og fjern herefter fyldet med en teske. Drys lidt af oliven i bunden af et ovnfast fad, som passer til det antal tomater du har valgt. Sæt herefter tomaterne over i formen og drys det resterende olie på tomaterne. Drys med salt og peber.
I en pande sauterer du de hakkede løg og hvidløg i lidt olivenolie. Det tager ca 5 min. Tilsæt herefter den kogte quinoa, spinat og pesto. Bland det godt sammen et par minutter.
Fyld nu dine tomaterne med quinoablandingen og læg “låget” på. Bag tomaterne i 30 min eller indtil skindet bobler.
Dette indlæg indeholder affiliatelinks.