Sprøde knasende grønkålschips
Lækre sprøde chips lavet på grønkål – super alternativ til de tomme kalorier i almindelige chips
Grønkål er et af de grønsager som har et højt indhold af kostfibre, hele 6,2 gram pr 100 gram. Grønkål er derfor en grov grønsag. Derudover har den også et højt indhold af A-, B- og C-vitamin samt beta-caroten og mineralerne calcium og jern.
Allerede der har denne sunde grønne snack slået de almindelige gængse chips med flere længder!
Udover at sidde og smæske sig i disse lækre grønkålschips fredag aften, så ser de også flotte ud som pynt på din forret, eller udgør sig super som en tapasanretning.
Her får i basisopskriften, men husk de kan varieres i uendeligheder, prøv at komme chiliflager, citronsaft eller løgpulver på.
Grønkålschips
Ingredienser:
200 g grønkål
2 spsk olivenolie
salt
Sådan gør du:
Skyld kålen og fjern de aller groveste stilke. Tør kålen i et rent viskestykke eller slyng den i en salatslynge. Vend den med olie og salt og bred den ud på en bageplade med bagepapir på.
Bag den ved 100 grader (varmluft) i ca. 50-60 minutter, eller til den er helt sprød. Vend gerne rundt i den et par gange undervejs.
Server og spis