Pesto af basilikum, spinat og oliven
Stort set alle pesto’er jeg har fundet indeholder ost – og som mælkeallergiker eller laktoseintolerent duer det ikke. Desuden synes jeg også ofte at der er alt for meget olie i købe pesto. Så hvorfor ikke lave sin egen pesto – det er selvfølgelig lidt dyre, men det er super nemt og så er du sikker på at udnytte alle de gode vitaminer og mineraler fra den friske basilikum og spinat. Denne opskrift er dermed både laktosefri og mælkefri.
Jeg absolut ELSKER min minihakker fra OBH Nordic og vil aldrig nogensinde kunne undvære den – jeg bruger den nærmest hver dag! Den har den perfekte størrelse og så er den utrolig kraftig. Hvad den ikke alt har været udsat for er utroligt! Den er helt perfekt at lave pesto i, hakke nødder, lave mandelsmør eller lave cremet karamelfyld til kager med. Og bedst af alt – så er den faktisk ret billig.
Pesto
Ingredienser:
1 potte basilikum (nip bladende og skyld dem)
2 fed presset hvidløg
85 gram drænet oliven uden sten (jeg brugte grønne)
1 stor håndfuld frisk spinat (skyllet)
2 spsk citronsaft
4 spsk olivenolie
1 håndfuld valnødder eller mandler
Sådan gør du:
Blend alle ingredienserne i en minihakker. Smag til om der skal mere citron i. Afhængig af hvor grov en version du ønsker blender du i længere tid og tilsætter flere valnødder.