Proteinrig quinoagrød
Morgenmåltidet er dagens vigtigste måltid! Bliver du sulten få timer efter din morgen? Så får du måske ikke den optimale sammensætning af proteiner og kulhydrater til morgenmad. Prøv denne grød lavet af quinoa.
Hvis du ikke kender quinoa, så læs med her. Quinoa er nemlig et rigtig superfood! Det er både glutenfri og har et højt indhold af protein, samt alle 9 essentielle aminosyrer. Derudover har det et højt indhold af protein, samt vigtige vitaminer og mineraler, såsom vitamin B, magnesium og jern. Dertil så er det med til at holde dit blodsukker stabilt og er derfor en perfekt ingrediens i din morgenmad, samt en perfekt både at starte din morgen på.
Denne opskrift er både glutenfri og mælkefri.
Quinoagrød
Ingredienser til 2 portioner:
1 dl quinoa
1 dl havregryn (glutenfri)
1 tsk kokosolie
4 dl vand
1 dl mandelmælk eller sukkerfri soyamælk
Sådan gør du:
Hældet vandet i en lille gryde og bring det i kog. På en varm pande tilsætter du kokosolien og steger havregrynen heri (ca 2-3 min) indtil de begynder at blive gyldenbrune eller dufter. Mens vandet koges op, skylder du quinoaen i en si (dette er vigtigt i og med det er bitterstoffer i quinoa som skal skyldes væk). Tilsæt quinoaen og havren i det kogende vand og skru ned på mellem-lav varme. Lad nu grøden stå i ca 15 min. Tilsæt tilsidst mælken og rør rundt. Top grøden med de super sunde gojibær, frisk frugt eller bær, nødder eller andet lækkert, som fx denne skønne sukkerfri sirup.
Denne side indeholder affiliatelinks