Sunde melfrie chokolade cookies med avokado
Sunde og lækre bløde cookies lavet på nøddesmør og avokado – M U M S ! Er du chokoladefan, så prøv disse!
Jeg har længe gerne ville prøve at lave nogle lækre sunde cookies uden brug af olie, sukker eller sukkererstatninger og mel. Og det er næsten lykkedes mig! Disse lækre svampede cookies er lavet på hovedsagligt æg, avokado og nøddesmør! Dertil lidt chokolade og kakaopulver. Det lykkedes dog ikke helt uden brug af sukkererstatning – jeg forsøgte uden noget som helst første gang, men så smagte de lidt bittert. Så jeg forsøgte med lidt agavehonning og resultatet blev meget bedre!
HVORFOR AVOKADO?
Vidste du at du kan erstatte avokado med olie i dine kager? På denne måde bliver kagen mindre fedtfattig – men stadig super lækker og blød indeni. Smagen af avokado trænger ikke igennem dit bagværk og slet ikke her, hvor der kommer ren kakaopulver og chokoladeknapper i.
MELFRIE:
Der skal slet ikke anvendes mel i disse i disse cookies og de er derfor fuldstændig glutenfrie og melfrie. I stedet for mel, har jeg ladet mig inspirere af peanutbutter cookies, som bages af peanutbutter, æg og sukker. Du kan anvende lige den slags nøddesmør du bedst kan lige. Jeg kan helt sikkert anbefale peanutbutter og mandelsmør. Hvis du ligesom jeg er en stor forbruger af mandelsmør og peanutbutter og ønsker en god pris, så prøv at tjekke myprotein.dk ud. Her får du 1 kg peanutbutter til kun 79 kr! De fås i både den crunchy og smooth udgave. Mandelsmør er lidt dyrere og koster 139 kr. og fås ligeledes i både crunchy og smooth udgave.
ERSTATNING FOR ÆG:
Hvis du er allergisk overfor æg eller spiser vegansk, så kan du erstatte ægget med et ‘høfrø æg’. Det er 1 spsk finmalet hørfrø blandet med 3 spsk vand. Lad det stå og samle sig i 10 min, inden du kommer det i dejen.
Sunde cookies med chokolade og avokado
Ingredienser:
- 1 æg
- 1 stor avokado, kødet heraf
- 3 spsk agavehonning eller sirup
- 3 spsk ren kakaopulver
- 1 håndfuld bagestabile chokoladeknapper eller mørk chokolade, hakket.
- 1 tsk vaniljeestrakt
- 1 dl nøddesmør fx mandelsmør eller peanutbutter
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader og klargør en bageplade med bagepapir.
Start med at blende avokadokøddet og honning i en minihakker. Tilsæt ægget og blend videre. Når det er ensartet, tilsætter du den valgte nøddesmør og blender det sammen. Tilsæt herefter kakaopulver og blend eller rør det rundt. Rør til sidst chokoladeknapperne i.
Hæld blandingen over i en pose og klip et hul i spidsen af posen (stort nok til at dine chokoladeknapper også kan komme ud – så ca på størrelse med en 1-krone). Pres dejen ud på bagepladen og bag dem i 12-15 min.
Lad dem køle HELT af inden du spiser dem – så er de bedst!
Indlægget indeholder affiliatelinks – hvis du køber via mine link tjener jeg en lille procentdel, uden at det bliver dyrere for dig. På forhånd tak til dig, som har købt via mine links.